Veel gestelde vragen2022-10-13T08:02:48+00:00

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Over vet bevriezen en huidverstrakking

Overweeg je om van dat vetrolletje af te komen door het vet te laten bevriezen? Of wil je weten wat huidverstrakking nu precies betekent? Veel van die vragen beantwoorden we alvast hier op onze site. En wil je meer weten, wens je advies of wil je eens kennismaken? Boek dan een gratis en vrijblijvend eerste consult in onze kliniek in Amsterdam of Rotterdam.

Vet bevriezen

Hoe lang duurt een behandeling?2022-10-09T22:21:44+00:00

Een behandeling met de Clatuu Alpha duurt 40 minuten. Dat is exclusief de tijd die nodig is voor het uit- en aankleden, het plaatsen van de handstukken op het lichaam en een korte massage achteraf van het behandelde gebied. Reken dus op ongeveer een uur in totaal voor een behandeling. Heb je twee behandelingen achter elkaar, dan zal het in totaal zo’n anderhalf uur duren.

 

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?2022-10-10T19:49:53+00:00

Tijdens de behandeling doet de machine het werk; het koelt de vetcellen van het gebied dat behandeld wordt. In die tijd kun jij rustig een boek lezen, een film kijken of wat werken.

Wat voel ik tijdens de behandeling?2022-10-10T19:53:17+00:00

Nadat de gelpads zijn aangebracht op de huid, worden de behandelkoppen geplaatst. Zitten deze goed, dan wordt de machine aangezet. Op dat moment zuigt het de huid in de behandelkoppen, dat voelt even als sterk knijpen en trekken en het kan ook tintelingen veroorzaken. Dit gevoel trekt echter snel weg naarmate de huid sterker wordt gekoeld. Tijdens deze beginfase is er altijd een specialist bij je. Na de behandeling wordt de huid door de specialist goed gemasseerd. Dit zorgt voor een beter resultaat. De gehele behandeling wordt door onze cliënten als pijnloos ervaren.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?2022-10-10T19:58:07+00:00

Dat is sterk afhankelijk van het gewenste eindresultaat en de locaties die behandeld moeten worden. Per behandeling plaatsen we twee behandelkoppen waardoor we meer gebieden per keer kunnen behandelen. Ook kunnen twee behandelingen direct achter elkaar gepland worden, bijvoorbeeld bij verschillende delen van het lichaam. Tussen behandelingen op hetzelfde gebied, moet acht weken tijd zitten om het lichaam de tijd te geven de bevroren vetcellen te verwijderen.

Tijdens het eerste consult maken we een persoonlijk behandelplan zodat je vooraf precies weet hoeveel behandelingen jij nodig hebt.

Is een behandeling met de Clatuu Alpha wel veilig?2022-10-10T20:02:50+00:00

Jazeker. De Clatuu Alpha heeft het CE-keurmerk wat betekent dat het Europees goedgekeurd is. Ook wordt het apparaat regelmatig door gecertificeerde instanties gecontroleerd en zijn onze specialisten ervaren en opgeleid om deze behandelingen met de Clatuu Alpha uit te voeren. Bovendien wordt vooraf via een checklist persoonlijk de medische status bepaald en is bij elke behandeling een specialist aanwezig.

Om de huid extra te beschermen plaatsen we tussen de behandelkop en de huid een gelpad. De huid heeft dus nooit direct contact met het apparaat.

Is er hersteltijd na de behandeling?2022-10-10T20:07:35+00:00

Nee. Direct na de behandeling mag je weer doen wat je van plan was; je kunt op de fiets naar huis, je kunt gaan sporten of aan het werk. De behandeling is geen operatie en er is geen verdoving nodig, je kunt dus weer gewoon verder met jouw bezigheden.

Wanneer zie ik het resultaat?2022-10-16T11:17:15+00:00

Het eerste resultaat is al zichtbaar 3 tot 5 weken na de eerste behandeling. 12 weken na de laatste behandeling kom je terug voor een controleafspraak. Daar maken we opnieuw foto’s die we vergelijken met de foto’s voor de eerste behandeling. Zo zie je precies welk resultaat je in totaal hebt bereikt.

Zijn er bijwerkingen?2022-10-16T19:41:28+00:00

Het behandelde gebied zal na de behandeling wat gevoelig zijn. Soms kan wat roodheid of een blauwe plek ontstaan. Dit is volkomen normaal en de huid herstelt zich hier weer van binnen enkele dagen.

Wordt mijn huid slapper na de behandeling?2021-03-05T15:46:35+00:00

Nee. Kou heeft altijd al een positieve werking op de huid en helpt het wat verstrakken. Ook als de vetcellen verdwijnen, wordt de huid niet slapper omdat dit heel geleidelijk gaat. De huid heeft dus de tijd om zich aan de nieuwe lichaamsvormen aan te passen. Was de huid al slap voor de behandeling, dan verandert dit echter niet.

Kom ik in aanmerking voor cryolipolyse?2021-03-05T15:46:29+00:00

Dat hangt van een aantal zaken af. Jouw BMI-score is een belangrijke indicator; als die 32 of hoger is, dan is het medisch niet verantwoord om cryolipolyse uit te voeren. We zullen je dan ook niet behandelen. Is jouw BMI lager, dan kan het in principe wel. Tijdens een persoonlijk gesprek, het eerste consult, bespreken we jouw medische geschiedenis en gezondheid. Daarna bepalen we of je in aanmerking komt voor een behandeling.

Wanneer kan ik geen behandeling in vet bevriezen ondergaan?2021-03-05T15:46:24+00:00

Cryolipolyse kan niet bij een aantal medische condities zoals:

  • Donath-Landsteiner-sydroom
  • Cryoglobulinemia
  • Extreme gevoeligheid voor koude zoals bij de ziekte van Raynaud of koude-urticaria

Ook is een behandeling in vet bevriezen niet mogelijk bij sterk overgewicht; een BMI hoger dan 32. Twijfel je of jij wel in aanmerking komt voor deze behandeling? Ga dan in gesprek met onze specialisten. Zij beoordelen altijd jouw geschiktheid voor de behandeling tijdens het eerste consultgesprek.

Moet ik nog afvallen, sporten of supplementen nemen voorafgaand aan een behandeling?2021-03-05T15:46:14+00:00

Nee dat is niet nodig. Wel raden we je een gezonde leefstijl aan, zowel voorafgaand als na de behandeling. We zien dat veel cliënten door het resultaat dat ze bereiken met de behandeling, heel gemotiveerd zijn om gezond te leven en daardoor meer gaan sporten en gezonder eten. Dat beinvloedt het behoud van jouw strakke figuur en zorgt voor een gezonder lichaam. Sporten en gezond eten moedigen wij dan ook aan!

Is jouw BMI hoger dan 32, dan kom je door jouw gewicht niet in aanmerking voor cryolipolyse. In dat geval is het wel goed om af te vallen zodat je later alsnog de behandeling kan ondergaan, mits je ook dan voldoende gezond bent.

Is vet bevriezen ook mogelijk voor een enkel vetrolletje?2021-03-05T15:45:56+00:00

Jazeker! Die enkele vetrolletjes zijn berucht; je kunt sporten en gezond eten wat je wilt maar vaak kom je niet van die laatste restjes vet af. Dat buikje, die onderkin, je rug of heupen. Dat hardnekkige vet verwijderen we wel met cryolipolyse. Door heel lokaal het vet te bevriezen kun je met deze behandeling wel van een plaatselijk vetrolletje afkomen.

Ik leef heel gezond, waarom zou ik dan toch voor vet bevriezen kiezen?2021-03-05T15:46:06+00:00

Juist als je gezond leeft, wil je daar ook het resultaat van zien. Een strak lichaam zonder vetrolletjes. Maar in praktijk blijkt dat sommige vetcellen hardnekkig zijn en niet weggaan, ook al loop je een marathon en eet je nog zo verantwoord. Wil je toch van die hardnekkige vetcellen af? Dan is vet bevriezen een effectieve en veilige methode waarbij je al snel resultaat ziet. En een behandeling waarna je ’s avonds weer gewoon kunt gaan hardlopen of een workout in de sportschool doen!

Wat gebeurt er met de vetcellen?2021-03-05T15:45:50+00:00

Door de kou kristalliseren de vetcellen. Hierdoor sterven ze af en worden ze door het lichaam afgestoten. In de weken na de behandeling verlaten deze dode vetcellen via natuurlijke weg (urine) het lichaam.

Kunnen de vetcellen terugkomen?2021-03-05T15:45:40+00:00

Nee. Eenmaal afgestorven kunnen deze vetcellen niet meer terugkomen.

Wat is het verschil tussen Next Fatfreeze en andere aanbieders van cryolipolyse?2021-03-05T15:45:18+00:00

Bij Next Fatfreeze werken we met de Clatuu Alpha. Doordat dit apparaat zo geavanceerd is, zijn de resultaten heel goed, definitief en is de behandeling veilig. Ook bereiken we sneller resultaat doordat er per behandeling met twee koppen gewerkt wordt in plaats van een behandelkop zoals bij andere aanbieders.

Bovendien zijn onze specialisten ervaren in cryolipolyse. Ze hebben meer dan 10 jaar ervaring in deze behandelingen, ze hebben veel samengewerkt met medisch specialisten in dit vakgebied en ook intensief onderzoek gedaan naar de behandelmethode en behandelapparaten, zowel nationaal als internationaal. Deze deskundigheid en ervaring nemen ze mee bij elke behandeling doordat ze altijd persoonlijk de intake van elke cliënt doen en ook zelf bij de behandelingen betrokken zijn.

Wat kost cryolipolyse?2021-03-05T15:47:43+00:00

Een cryolipolyse-behandeling kost € 500,-, dat zijn twee plaatsingen tegelijk. Een behandeling in onze kliniek is daardoor voordeliger en sneller effectief dan bij anderen!

Hoeveel behandelingen jij nodig hebt, is natuurlijk geheel afhankelijk van het gebied waar je vet wilt laten bevriezen. Wil je weten wat cryolipolyse jou zal kosten? Dan raden we je aan om een gratis en vrijblijvend eerste consult te boeken. Tijdens die afspraak kunnen we je persoonlijk advies geven en bepalen wat nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Je weet dan ook meteen welke kosten je kunt verwachten als je besluit de behandeling te volgen.

Waarom is cryolipolyse zo prijzig?2021-03-05T15:47:46+00:00

Cryolipolyse is een innovatieve en wetenschappelijk bewezen methode die vet verwijdert via bevriezing. Om die techniek veilig toe te passen, moet gewerkt worden met geavanceerde en gecertificeerde apparatuur. Ook zijn gekwalificeerde specialisten noodzakelijk voor een veilige behandeling en een goed eindresultaat.

Bij Next Fatfreeze Clinics werken we met zulke specialisten zodat de cryolipolyse veilig en succesvol uitgevoerd kan worden. De Clatuu Alpha, het geavanceerde apparaat dat wij gebruiken om vet te bevriezen, is het beste wat er op dit moment verkrijgbaar is.

Toch is cryolipolyse in onze kliniek relatief voordeliger omdat de Clatuu Alpha met twee behandelkoppen tegelijk werkt. Waar in een andere kliniek per behandeling een behandelkop geplaatst kan worden en dus maar een zone behandeld wordt, plaatsen wij twee koppen per keer en behandelen zo ook twee zones per keer. Dat gaat sneller terwijl het ook heel veilig is. Door de unieke 360°-koelingstechnologie van de Clatuu Alpha is het resultaat ook nog eens effectiever; meer vetcellen worden gekoeld waardoor meer vetcellen verdwijnen.

Cryolipolyse, vet bevriezen, is dus een prijzige behandeling om definitief van vet af te komen omdat het gebaseerd is op een kwalitatieve en wetenschappelijke methode, uitgevoerd met geavanceerde apparatuur.

In onze kliniek ben je verzekerd van een behandeling met de beste techniek en deskundige specialisten. Zo zorgen wij ervoor dat we een goed en veilig eindresultaat kunnen leveren. En dankzij de mogelijkheid om bij elke behandeling twee behandelkoppen te gebruiken, is dat eindresultaat in minder behandelingen bereikt. Dat maakt een cryolipolyse-behandeling bij Next Fatfreeze heel effectief, uiterst veilig en toch voordeliger dan bij andere gespecialiseerde aanbieders.

Cryolipolyse is bij Next Fatfreeze Clinics voordeliger dan bij andere, vergelijkbare klinieken, hoe kan dat?2021-03-05T15:44:59+00:00

Cryolipolyse is bij ons voordeliger dan bij andere klinieken omdat wij met de Clatuu Alpha werken. Dit apparaat heeft twee behandelkoppen. Per sessie kunnen we twee zones tegelijk behandelen waar een andere kliniek twee sessies voor nodig heeft. Omdat je betaalt per sessie ben je bij ons dus veel voordeliger uit.

Bovendien bereik je in onze kliniek ook sneller resultaat waardoor je weer eerder verder kunt met jouw dagelijkse bezigheden.

 

Op welke lichaamsdelen kan vet bevroren worden?2021-03-05T15:44:48+00:00

Kort gezegd kan vet ‘van kin tot knie’ bevroren worden. Je kunt bij ons terecht voor:

  • Kin; een onderkin of dubbele kin
  • Bovenarmen
  • Rug; flanken en rugvet rondom de bh-rand
  • Buikvet, taille en lovehandles
  • Heupen en dijen
  • Knieën
Hoe zorg ik dat het resultaat blijvend is?2021-03-05T15:48:00+00:00

Een cryolipolyse-behandeling verwijdert definitief de vetcellen. Dat resultaat is dus blijvend. Maar natuurlijk is een gezonde leefstijl na de behandelingen wel nodig, om een gezond, strak lichaam te behouden. Streng diëten raden wij niet aan, wel sporten en gezond eten. Tijdens de behandeling adviseren wij je daar ook persoonlijk over.

Huidverstrakking

Hoe lang duurt een behandeling voor huidverstrakking?2022-10-16T10:54:01+00:00

Een behandeling met de Exilis Ultra 360™ duurt tussen de 4 en 30 minuten, afhankelijk van de huidconditie en de plek van de behandeling.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?2022-10-16T10:16:27+00:00

Tijdens de behandeling beweegt de specialist een behandelkop in zachte, roterende bewegingen over het lichaamsdeel. De warmte verstoort het oude bindweefsel en stimuleert de aanmaak van nieuw collageen. Ook worden vetcellen beschadigd zodat ze daarna door het lichaam afgevoerd worden.

Wat voel ik tijdens de behandeling?2022-10-16T10:53:43+00:00

De behandelkoppen zijn aangenaam warm en worden in ronddraaiende bewegingen over je huid verplaatst. De meesten vergelijken het met een ontspannen hotstone-massage.

Hoe werkt Exilis Ultra 360?2022-10-16T10:53:41+00:00

Exilis Ultra wordt beschouwd als een veelbelovend radio frequentie apparaat dat snel en blijvende gewenste resultaten oplevert. Het dynamische monopolaire RF-toedieningssysteem en de EFC-technologie verwarmen de weefsels gelijkmatig binnen therapeutische huidniveaus. Om ervoor te zorgen dat de afgegeven warmte binnen de intensiteit valt die nodig is om als therapeutisch te worden beschouwd, heeft Exilis ingebouwde temperatuursensoren die veranderingen kunnen bewerkstelligen zonder al te veel pijn te veroorzaken. Het gebruikt dezelfde technologie als Thermage, maar Exilis is ingebed met ultrasone technologie om behandelingen te maximaliseren.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?2022-10-16T10:35:05+00:00

Elk behandelplan bestaat uit 4 behandelingen. Daarna krijg je een 5e behandeling van ons cadeau. Die kun je op een later moment inzetten om de collageenaanmaak in de huid weer een boost te geven.

Hoe lang blijft het gewenst resultaat met de Exilis Ultra 360?2022-10-16T10:53:15+00:00

Over het algemeen zijn de resultaten van Exilis Ultra langdurig, op voorwaarde dat u na de behandeling op gewicht blijft. De levensduur van uw resultaten is ook afhankelijk van uw genetische aanleg voor veroudering en van uw levensstijl. Het kan zijn dat u enkele onderhoudsbehandelingen nodig heeft. Deze worden een keer per 6 maanden aangeboden om de resultaten te behouden.

Wie kan mij behandelen met de Exilis Ultra?2021-04-20T12:43:22+00:00

Exilis behandelingen mogen alleen worden uitgevoerd door opgeleide medische professionals of schoonheidsspecialisten onder medisch toezicht.

Om er zeker van te zijn dat u uw behandeling krijgt van getrainde en gecertificeerde schoonheidsspecialisten en medische professionals, boekt u vandaag uw behandeling bij Next Fatfreeze Clinics. We passen onze behandelingen aan op basis van uw zorgen en specifieke behoeften.

Is een behandeling met de Exilis Ultra 360™ wel veilig?2022-10-16T10:49:24+00:00

Jazeker. De Exilis Ultra 360™ is CE- en FDA-gecertificeerd. Dat betekent dat het zowel in Europa als in Amerika medisch goedgekeurd is. Bovendien zijn onze specialisten speciaal getraind in het gebruik van deze machine en vooraf wordt tijdens de intake persoonlijk via een checklist de medische status bepaald. Ook wordt elke behandeling door een ervaren specialist uitgevoerd.

Om de huid extra te beschermen plaatsen we een aardingsset op de grond om de energie die in het apparaat vrijkomt tijden de behandeling te geleiden.

Is de behandeling met de Exilis Ultra 360™ een alternatief voor fillers en botox?2022-10-16T10:48:04+00:00

Ja, deze behandeling in huidverstrakking is een prima alternatief voor fillers en botox. Het resultaat is namelijk hetzelfde maar wordt bereikt zonder naalden en injecties. In plaats daarvan wordt de huid gestimuleerd zelf weer collageen aan te maken.

Is er hersteltijd na de behandeling?2022-10-16T11:03:05+00:00

Nee. Direct na de behandeling kun je weer verder met dat waar je mee bezig was. We raden je alleen sterk af om direct na de behandeling een sauna te bezoeken.

Wanneer zie ik het resultaat?2022-10-16T11:19:55+00:00

Sommigen zien het resultaat al direct maar meestal is het optimale resultaat na een paar maanden bereikt.

Zijn er bijwerkingen?2022-10-16T19:44:31+00:00

De huid kan na de behandeling een beetje warm aanvoelen of wat rood zijn. Dit is normaal en de huid herstelt zich vanzelf en heel snel.

Kom ik in aanmerking voor huidverstrakking?2022-10-16T19:55:48+00:00

Huidverstrakking is in principe mogelijk voor iedereen van 21 jaar en ouder. Tijdens de intake bespreken we jouw persoonlijke situatie om te bepalen of ook jij in aanmerking komt.

Ga naar de bovenkant