Veel gestelde vragen2020-12-10T13:23:02+00:00

Veelgestelde vragen over vet bevriezen

Veelgestelde vragen
over vet bevriezen

Hoe zorg ik dat het resultaat blijvend is?2020-08-05T12:16:20+00:00

Een cryolipolyse-behandeling verwijdert definitief de vetcellen. Dat resultaat is dus blijvend. Maar natuurlijk is een gezonde leefstijl na de behandelingen wel nodig, om een gezond, strak lichaam te behouden. Streng diëten raden wij niet aan, wel sporten en gezond eten. Tijdens de behandeling adviseren wij je daar ook persoonlijk over.

Op welke lichaamsdelen kan vet bevroren worden?2020-08-05T12:12:48+00:00

Kort gezegd kan vet ‘van kin tot knie’ bevroren worden. Je kunt bij ons terecht voor:

  • Kin; een onderkin of dubbele kin
  • Bovenarmen
  • Rug; flanken en rugvet rondom de bh-rand
  • Buikvet, taille en lovehandles
  • Heupen en dijen
  • Knieën
Cryolipolyse is bij Next Fatfreeze Clinics voordeliger dan bij andere, vergelijkbare klinieken, hoe kan dat?2020-08-05T12:08:02+00:00

Cryolipolyse is bij ons voordeliger dan bij andere klinieken omdat wij met de Clatuu Alpha werken. Dit apparaat heeft twee behandelkoppen. Per sessie kunnen we twee zones tegelijk behandelen waar een andere kliniek twee sessies voor nodig heeft. Omdat je betaalt per sessie ben je bij ons dus veel voordeliger uit.

Bovendien bereik je in onze kliniek ook sneller resultaat waardoor je weer eerder verder kunt met jouw dagelijkse bezigheden.

 

Waarom is cryolipolyse zo prijzig?2020-08-05T12:00:21+00:00

Cryolipolyse is een innovatieve en wetenschappelijk bewezen methode die vet verwijdert via bevriezing. Om die techniek veilig toe te passen, moet gewerkt worden met geavanceerde en gecertificeerde apparatuur. Ook zijn gekwalificeerde specialisten noodzakelijk voor een veilige behandeling en een goed eindresultaat.

Bij Next Fatfreeze Clinics werken we met zulke specialisten zodat de cryolipolyse veilig en succesvol uitgevoerd kan worden. De Clatuu Alpha, het geavanceerde apparaat dat wij gebruiken om vet te bevriezen, is het beste wat er op dit moment verkrijgbaar is.

Toch is cryolipolyse in onze kliniek relatief voordeliger omdat de Clatuu Alpha met twee behandelkoppen tegelijk werkt. Waar in een andere kliniek per behandeling een behandelkop geplaatst kan worden en dus maar een zone behandeld wordt, plaatsen wij twee koppen per keer en behandelen zo ook twee zones per keer. Dat gaat sneller terwijl het ook heel veilig is. Door de unieke 360°-koelingstechnologie van de Clatuu Alpha is het resultaat ook nog eens effectiever; meer vetcellen worden gekoeld waardoor meer vetcellen verdwijnen.

Cryolipolyse, vet bevriezen, is dus een prijzige behandeling om definitief van vet af te komen omdat het gebaseerd is op een kwalitatieve en wetenschappelijke methode, uitgevoerd met geavanceerde apparatuur.

In onze kliniek ben je verzekerd van een behandeling met de beste techniek en deskundige specialisten. Zo zorgen wij ervoor dat we een goed en veilig eindresultaat kunnen leveren. En dankzij de mogelijkheid om bij elke behandeling twee behandelkoppen te gebruiken, is dat eindresultaat in minder behandelingen bereikt. Dat maakt een cryolipolyse-behandeling bij Next Fatfreeze heel effectief, uiterst veilig en toch voordeliger dan bij andere gespecialiseerde aanbieders.

Wat kost cryolipolyse?2020-08-05T11:54:38+00:00

Een cryolipolyse-behandeling kost € 500,-, dat zijn twee plaatsingen tegelijk. Een behandeling in onze kliniek is daardoor voordeliger en sneller effectief dan bij anderen!

Hoeveel behandelingen jij nodig hebt, is natuurlijk geheel afhankelijk van het gebied waar je vet wilt laten bevriezen. Wil je weten wat cryolipolyse jou zal kosten? Dan raden we je aan om een gratis en vrijblijvend eerste consult te boeken. Tijdens die afspraak kunnen we je persoonlijk advies geven en bepalen wat nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Je weet dan ook meteen welke kosten je kunt verwachten als je besluit de behandeling te volgen.

Wat is het verschil tussen Next Fatfreeze en andere aanbieders van cryolipolyse?2020-08-05T11:50:32+00:00

Bij Next Fatfreeze werken we met de Clatuu Alpha. Doordat dit apparaat zo geavanceerd is, zijn de resultaten heel goed, definitief en is de behandeling veilig. Ook bereiken we sneller resultaat doordat er per behandeling met twee koppen gewerkt wordt in plaats van een behandelkop zoals bij andere aanbieders.

Bovendien zijn onze specialisten ervaren in cryolipolyse. Ze hebben meer dan 10 jaar ervaring in deze behandelingen, ze hebben veel samengewerkt met medisch specialisten in dit vakgebied en ook intensief onderzoek gedaan naar de behandelmethode en behandelapparaten, zowel nationaal als internationaal. Deze deskundigheid en ervaring nemen ze mee bij elke behandeling doordat ze altijd persoonlijk de intake van elke cliënt doen en ook zelf bij de behandelingen betrokken zijn.

Kunnen de vetcellen terugkomen?2020-08-05T10:33:21+00:00

Nee. Eenmaal afgestorven kunnen deze vetcellen niet meer terugkomen.

Wat gebeurt er met de vetcellen?2020-08-05T10:31:23+00:00

Door de kou kristalliseren de vetcellen. Hierdoor sterven ze af en worden ze door het lichaam afgestoten. In de weken na de behandeling verlaten deze dode vetcellen via natuurlijke weg (urine) het lichaam.

Ik leef heel gezond, waarom zou ik dan toch voor vet bevriezen kiezen?2020-08-05T10:22:11+00:00

Juist als je gezond leeft, wil je daar ook het resultaat van zien. Een strak lichaam zonder vetrolletjes. Maar in praktijk blijkt dat sommige vetcellen hardnekkig zijn en niet weggaan, ook al loop je een marathon en eet je nog zo verantwoord. Wil je toch van die hardnekkige vetcellen af? Dan is vet bevriezen een effectieve en veilige methode waarbij je al snel resultaat ziet. En een behandeling waarna je ’s avonds weer gewoon kunt gaan hardlopen of een workout in de sportschool doen!

Is vet bevriezen ook mogelijk voor een enkel vetrolletje?2020-08-05T10:16:16+00:00

Jazeker! Die enkele vetrolletjes zijn berucht; je kunt sporten en gezond eten wat je wilt maar vaak kom je niet van die laatste restjes vet af. Dat buikje, die onderkin, je rug of heupen. Dat hardnekkige vet verwijderen we wel met cryolipolyse. Door heel lokaal het vet te bevriezen kun je met deze behandeling wel van een plaatselijk vetrolletje afkomen.

Moet ik nog afvallen, sporten of supplementen nemen voorafgaand aan een behandeling?2020-08-05T10:05:24+00:00

Nee dat is niet nodig. Wel raden we je een gezonde leefstijl aan, zowel voorafgaand als na de behandeling. We zien dat veel cliënten door het resultaat dat ze bereiken met de behandeling, heel gemotiveerd zijn om gezond te leven en daardoor meer gaan sporten en gezonder eten. Dat beinvloedt het behoud van jouw strakke figuur en zorgt voor een gezonder lichaam. Sporten en gezond eten moedigen wij dan ook aan!

Is jouw BMI hoger dan 32, dan kom je door jouw gewicht niet in aanmerking voor cryolipolyse. In dat geval is het wel goed om af te vallen zodat je later alsnog de behandeling kan ondergaan, mits je ook dan voldoende gezond bent.

Wanneer kan ik geen behandeling in vet bevriezen ondergaan?2020-08-05T09:59:30+00:00

Cryolipolyse kan niet bij een aantal medische condities zoals:

  • Donath-Landsteiner-sydroom
  • Cryoglobulinemia
  • Extreme gevoeligheid voor koude zoals bij de ziekte van Raynaud of koude-urticaria

Ook is een behandeling in vet bevriezen niet mogelijk bij sterk overgewicht; een BMI hoger dan 32. Twijfel je of jij wel in aanmerking komt voor deze behandeling? Ga dan in gesprek met onze specialisten. Zij beoordelen altijd jouw geschiktheid voor de behandeling tijdens het eerste consultgesprek.

Kom ik in aanmerking voor cryolipolyse?2020-08-05T09:51:21+00:00

Dat hangt van een aantal zaken af. Jouw BMI-score is een belangrijke indicator; als die 32 of hoger is, dan is het medisch niet verantwoord om cryolipolyse uit te voeren. We zullen je dan ook niet behandelen. Is jouw BMI lager, dan kan het in principe wel. Tijdens een persoonlijk gesprek, het eerste consult, bespreken we jouw medische geschiedenis en gezondheid. Daarna bepalen we of je in aanmerking komt voor een behandeling.

Wordt mijn huid slapper na de behandeling?2020-08-05T09:46:57+00:00

Nee. Kou heeft altijd al een positieve werking op de huid en helpt het wat verstrakken. Ook als de vetcellen verdwijnen, wordt de huid niet slapper omdat dit heel geleidelijk gaat. De huid heeft dus de tijd om zich aan de nieuwe lichaamsvormen aan te passen. Was de huid al slap voor de behandeling, dan verandert dit echter niet.

Zijn er bijwerkingen?2020-08-05T09:43:02+00:00

Het behandelde gebied zal na de behandeling wat gevoelig zijn. Soms kan wat roodheid of een blauwe plek ontstaan. Dit is volkomen normaal en de huid herstelt zich hier weer van binnen enkele dagen.

Wanneer zie ik het resultaat?2020-08-05T09:37:14+00:00

Het eerste resultaat is al zichtbaar 3 tot 5 weken na de eerste behandeling. 12 weken na de laatste behandeling kom je terug voor een controleafspraak. Daar maken we opnieuw foto’s die we vergelijken met de foto’s voor de eerste behandeling. Zo zie je precies welk resultaat je in totaal hebt bereikt.

Is er hersteltijd na de behandeling?2020-08-05T09:32:51+00:00

Nee. Direct na de behandeling mag je weer doen wat je van plan was; je kunt op de fiets naar huis, je kunt gaan sporten of aan het werk. De behandeling is geen operatie en er is geen verdoving nodig, je kunt dus weer gewoon verder met jouw bezigheden.

Is een behandeling met de Clatuu Alpha wel veilig?2020-08-05T09:30:06+00:00

Jazeker. De Clatuu Alpha heeft het CE-keurmerk wat betekent dat het Europees goedgekeurd is. Ook wordt het apparaat regelmatig door gecertificeerde instanties gecontroleerd en zijn onze specialisten ervaren en opgeleid om deze behandelingen met de Clatuu Alpha uit te voeren. Bovendien wordt vooraf via een checklist persoonlijk de medische status bepaald en is bij elke behandeling een specialist aanwezig.

Om de huid extra te beschermen plaatsen we tussen de behandelkop en de huid een gelpad. De huid heeft dus nooit direct contact met het apparaat.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?2020-08-05T09:23:24+00:00

Dat is sterk afhankelijk van het gewenste eindresultaat en de locaties die behandeld moeten worden. Per behandeling plaatsen we twee behandelkoppen waardoor we meer gebieden per keer kunnen behandelen. Ook kunnen twee behandelingen direct achter elkaar gepland worden, bijvoorbeeld bij verschillende delen van het lichaam. Tussen behandelingen op hetzelfde gebied, moet acht weken tijd zitten om het lichaam de tijd te geven de bevroren vetcellen te verwijderen.

Tijdens het eerste consult maken we een persoonlijk behandelplan zodat je vooraf precies weet hoeveel behandelingen jij nodig hebt.

Wat voel ik tijdens de behandeling?2020-08-05T08:47:45+00:00

Nadat de gelpads zijn aangebracht op de huid, worden de behandelkoppen geplaatst. Zitten deze goed, dan wordt de machine aangezet. Op dat moment zuigt het de huid in de behandelkoppen, dat voelt even als sterk knijpen en trekken en het kan ook tintelingen veroorzaken. Dit gevoel trekt echter snel weg naarmate de huid sterker wordt gekoeld. Tijdens deze beginfase is er altijd een specialist bij je. Na de behandeling wordt de huid door de specialist goed gemasseerd. Dit zorgt voor een beter resultaat. De gehele behandeling wordt door onze cliënten als pijnloos ervaren.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?2020-08-05T08:43:53+00:00

Tijdens de behandeling doet de machine het werk; het koelt de vetcellen van het gebied dat behandeld wordt. In die tijd kun jij rustig een boek lezen, een film kijken of wat werken.

Hoe lang duurt een behandeling?2020-08-05T09:01:51+00:00

Een behandeling met de Clatuu Alpha duurt 40 minuten. Dat is exclusief de tijd die nodig is voor het uit- en aankleden, het plaatsen van de handstukken op het lichaam en een korte massage achteraf van het behandelde gebied. Reken dus op ongeveer een uur in totaal voor een behandeling. Heb je twee behandelingen achter elkaar, dan zal het in totaal zo’n anderhalf uur duren.

next-fatfreeze-specialist-chaima

Overweeg je om van dat vetrolletje af te komen door het vet te laten bevriezen? Of zit je nog vol met vragen over deze behandeling? Wij beantwoorden graag al jouw vragen. Op deze pagina met faq’s of persoonlijk, als je meer wilt weten, advies wenst of eens wilt kennismaken. Boek dan een gratis en vrijblijvend eerste consult in onze kliniek in Amsterdam.

MAAK EEN GRATIS AFSPRAAK
Ga naar de bovenkant